WK Darts

Alexandra Palace: het strijdtoneel voor het WK darts met 3 Belgen!

Alexandra Palace: het strijdtoneel voor het WK darts met 3 Belgen!

Op 15 december ging het WK darts van start in Londen. Sinds 2007 is Alexandra Palace de thuisbasis van dit prestigieus tornooi waarbij er dit jaar zelfs 3 Belgen meestrijden voor de titel waaronder
Mike de Decker, Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh. Ze strijden tegen 61 andere darters van over de hele wereld.

Mike de Decker

Debutant Mike de Decker mocht donderdag 17 december de spits afbijten tegen Edward Foulkes.
De eerste set haalde Mike helaas niet zijn beste niveau (67,67) waardoor hij deze set verloor met 3-0. In set 2 en 3 haalde Mike opnieuw een top niveau van 95+ maar kon de Japanner nooit echt verontrusten.

Helaas verloor Mike maar hij kan dit wel zien als een leerrijke ervaring. Ondanks zijn jonge leeftijd van 25 jaar heeft hij zich reed weten te plaatsen voor het WK. Vermoedelijk zullen we in de toekomst dus nog veel moois zien van Mike.

Kim Huybrechts

Op Zaterdag 19 december begon Kim Huybrechts tegen Di Zhuang al aan zijn 10de WK op rij.
Het is vooral de manier waarop Kim dit deed die vele monden deden openvallen…

Zowel in set 1 als set 2 als in set 3 werd met 3-0 gewonnen, een complete whitewash dus!
De statistieken spraken ook voor zich met een gemiddelde van 105,05 en een 60% checkoutpercentage. Hierdoor werd de Chinees Di Zhuang compleet van het podium weggevaagd.

Daarna was er op maandag 21 december een spannendere wedstrijd in de 2de ronde tegen Ian White, die nummer 10 is van de wereld.
Kim had een gemiddelde van 101,59 , 50% checkoutpercentage en smeet maar liefst  8 x 180 punten! Hierdoor wist Kim de match te winnen met 3-1.

Zou het dit jaar het jaar van The Hurricane kunnen worden? The Hurricane raast als nooit tevoren en als we Kim mogen geloven dan zal hij dit doen tot in de finale!

Volgende speeldag: zondag 27 december 2020 om 13:00h Kim Huybrechts vs Ryan Searle.

Dimitri Van den Bergh

Eerder dit jaar werden al heel wat mooie prestaties behaald door Dimitri (winst World Matchplay, ½ finale Grand slam en Kwartfinale UK Open) maar toch begint hij wel aan dit WK als outsider voor de titel.

Deze avond (22/12/2020) begint Dimitri aan zijn eerste WK wedstrijd tegen Paul Lim. Dit is een dartslegende die 30 jaar geleden als eerste een nine-darter gooide op een WK.

Om 22u30 was het dan zo ver, Pharrell Williams klonk door de boxen en Dimitri liep naar the oche. Na 3 sets en ruwweg een halfuurtje spelen was het verdict gevallen: 6×180, 52,94% checkout percentage en een gemiddelde van maar liefst 105,61.
Dimitri toonde dat hij niet enkel een outsider is voor de titel maar echt wel een favoriet!

Alle matchen van de Belgen zijn te volgen op VTM4!!

Veel succes aan alle Belgen! Make us proud!