Corona-virus (Covid-19) 2020

Corona-Update

Maatregelen – verstrengd

We bevinden ons wereldwijd nog steeds middenin de coronacrisis. Het aantal besmettingen zit opnieuw in een stijgende – bijzonder zorgwekkende – lijn. Sinds vrijdag 9 oktober zijn de maatregelen in ons land terug verstrengd om een verdere opmars van het Covid-19-virus te vermijden.

Bovenop het dragen van een mondmasker in winkels/drukke plaatsen/cafés en restaurants (als je niet neerzit), zijn de verstrengde maatregelen duidelijk: max. 3 nauwe contacten (binnen 1,5m en zonder mondmasker), max. 4 personen bij je thuis uitnodigen (met inachtname van de afstandsregel), max.4 personen aan één tafel op café (met uitzondering van gezinnen), alle cafés/kantines sluiten om 23u. Maatregelen die een enorme impact hebben op de horeca en bijgevolg ook op onze sport. Een spelletje darts, al dan niet in competitieverband, is niet meer zo vanzelfsprekend.

Soms is de moeilijke beslissing de enig mogelijke beslissing

Dartscompetities zijn dit seizoen niet opgestart of terug on-hold gezet. Tornooien worden vaak last-minute afgelast. Deze coronacrisis maakt het de dartsliefhebber niet eenvoudig om de sport te blijven beoefenen.

Als provinciale/regionale dartsorganisatie blijft de hoofdtaak het organiseren van een competitie. De meeste dartsorganisaties in ons land bestrijken een groter gebied met meerdere gemeentes en regio´s. Verbonden houden rekening met onder meer:

  • Verstrengde maatregelen binnen afzonderlijke gemeentes in hun werkgebied
  • De 1,5m-afstand-regel is moeilijk of onmogelijk uitvoerbaar voor sommige lokalen.
  • Door het vervroegde sluitingsuur kunnen wedstrijden vaak niet worden uitgespeeld

Om een competitie/tornooi te organiseren dat voor iedereen gelijk – maar vooral duidelijk en veilig – verloopt, neemt een bestuur vaak moelijke beslissingen. We begrijpen –maar betreuren – de moeilijke keuze die onze lidorganisaties en alle andere dartsbonden in ons land dienen te maken.  Niettemin lijkt ons dit, gezien de huidige situatie, de enige logische uitkomst. Jullie begrip en steun is van groot belang want deze beslissingen worden juist voor jullie genomen.

Jullie maken het verschil

Deze complexe en uitzonderlijke situatie is een probleem voor onze hele maatschappij en overstijgt op dit moment het belang van onze sport. Met z´n allen kunnen we een belangrijk steentje bijdragen tot het tegengaan van verdere verspreiding van het virus door alle maatregelen en richtlijnen volledig op te volgen. Zo hopen we in eerste instantie dat we het allemaal gezond kunnen houden en kijken we uit naar een genormaliseerde opstart van het hele dartsleven.