WK Darts

Kerstdag in Londen…

25 december, 1ste kerstdag, voor velen is dit een gezellige dag samen met de familie. Maar niet voor Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh. Voor hen is dit gewoon een stapje dichter bij de volgende ronde op het WK darts.

Overmorgen, zondag 27 december is het dan zover, de 16de finales van het WK.
Dit is de perfecte aperitief voor de Belgische matchen want Krzysztof Ratajski neemt het daarin op tegen Simon Whitlock.

Vervolgens begint om 14:45h Kim Huybrechts aan zijn match tegen Ryan Searle. Een hapklare brok zal dit niet worden.

In de eerste ronde won Searle met 3-2 van Danny Lauby en behaalde in die match een gemiddelde van 98,31 en een checkoutpercentage van 36,11%.
In zijn twee ronde haalde hij Jeffrey De Zwaan onderuit met 0-3! Hierbij haalde hij wel een iets lager gemiddelde dan in de eerste ronde (92,72). In deze match toonde hij zich mentaal sterk en waren zijn dubbels heel wat beter (45%).

Searle is momenteel de nummer 38 op de PDC order of Merit, wanneer hij zou winnen evenaart hij zijn beste resultaat op een PDC WK ooit.

In de volgende ronde wacht de winnaar van het duel James Wade/Stephen Bunting.

Daarna om 16:15h begint Dimitri Van den Bergh aan zijn match tegen de noorderbuur Jermaine Wattimena. De Nederlander behaalde in 2019 zijn beste resultaten op het PDC-circuit met een kwartfinale op de World Grand Prix en een halve finale samen met Michael van Gerwen op de World Cup of Darts.

Wattimena begon op het WK tegen de Welshmen Nick Kenny en won die match met 3-1.
Hij behaalde een gemiddelde van 90,59 met een checkoutpercentage van 32,26%. Dit is niet het beste wat hij van zichzelf heeft laten zien. Jermaine is een speler die doorheen een tornooi groeit en zal Dimitri zeker tot het uiterste duwen om de volgende ronde te bereiken.

Wattimena is de nummer 23 van de PDC Order of  Merit en kan net zoals Searle bij winst zijn beste resultaat op een WK behalen.

In de volgende ronde wacht de winnaar van het duel Dave Chisnall/Danny Noppert.

In de volgende rondes wachten er geen gemakkelijke tegenstanders en zullen ze het niet gratis krijgen, maar als er 2 spelers zijn die voor de verassing kunnen zorgen dan zijn het wel Kim en Dimitri.

We zitten in een periode vol dromen en gelukswensen, zou het niet mooi zijn om dan toch zeker na de volgende ronde nog wat langer te mogen dromen van een Belgische wereldtitel ?

We kunnen van één ding zeker zijn na de vorige rondes van de Belgen: ze staan beiden in topvorm en zijn gemotiveerder dan ooit om de finale te bereiken.

Alle matchen van de Belgen zijn te volgen op VTM4 vanaf 13:00h!

Bij BeDarts willen we ook iedereen een zalig kerstfeest en een gelukkig (succesvol) Nieuwjaar wensen en dat al onze en hopelijk die van Kim of Dimitri mogen uitkomen!