Nationale competitie

Start

BeDarts vzw start vanaf september 2021 met een nationale competitie. We hopen met deze competite te evolueren tot een 30-tal ploegen.

Wedstrijdformule

De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag om 13u. Er wordt in 3 rondes gespeeld. Elke ronde bestaat uit 3x enkel en 1x koppel. Op deze manier spelen alle spelers éénmaal tegen elkaar.

Inschrijvingsgeld

Voor je deelname aan deze nationale competitie betaal je 100 euro per ploeg en 25 euro per speler. Voor elke volledige reeks van 10 ploegen is er een prijzenpot voorzien op het einde van de reeks. Eerste plaats ontvangt 250 euro, tweede plaats 150 euro en derde plaats 100 euro.

Inschrijven

De inschrijvingen lopen via https://competitie.bedarts.be en zijn gestart en lopen tot en met 15 september. Willen jullie er ook graag bij zijn? Surf dan vlug even naar bovenstaande link en schrijf je ploeg in.

Competitienationale competitie

Nationale competitie!

Iedereen in Belgie kijkt uit naar de opstart van de sportbeoefening, vooral wij darters.

Bij Bedarts vzw willen we niet bij de pakken blijven zitten en bereiden we een nationale topcompetitie voor. We willen bij alle dartssympathisanten polsen hoe groot het interesse is om een dergelijke competitie op te starten?

Praktische info:

Wanneer?
De competitie is voorzien van september 2021 tot mei 2022 en wordt op zaterdagnamiddag gespeeld. De speeldata worden zoveel mogelijk afgestemd met de WDF-tornooien in Belgie en buurlanden.


Werkwijze
Het eerste jaar starten we met regiocompetities. Pas vanaf het tweede jaar kunnen we overgaan naar een nationale topcompetities. De indeling gebeurt afhankelijk van de inschrijvingen, zo veel mogelijk rekening houdend met de regio van de deelnemers. Het is dus best mogelijk dat een aantal ploegen uit West- en Oost-Vlaanderen tegen uit elkaar zullen spelen.

Ten vroegste vanaf seizoen 2022-2023 kan er dan sprake zijn van een nationale competitie, gebaseerd op de behaalde resultaten van het eerste seizoen. De sterksten komen tegen elkaar uit in deze nationale competitie. De andere ploegen spelen dan 2e klassen – zoals in zoveel sporttakken 😉 –  en proberen op die manier hun plaatsje bij de ellite te bemachtigen.

In het geval de inschrijvingen zo groot zijn dat we meteen al vanaf seizoen 2021-2022 kunnen starten met en nationale competitie, zullen de ploegen worden ingedeeld naar gelang de waardering van de ploegen en hun individuele spelers.

Matchformat

De wedstrijden worden gespeeld met drie spelers. Een wedstrijd bestaat uit 9 enkel- en 3 dubbel partijen.

Kostprijs

Regionaal: 50€/ploeg + 15€ per ingeschreven speler
Nationaal 250€/ploeg + 20€/speler


Hebben we je interesse kunnen opwekken? Geef dan even de naam van je ploeg, je locatie (provincie) en een telefoonnummer door via email (bedartsbestuur@gmail.com). Op basis van deze vrijblijvende voor-inschrijving kunnen we bekijken of het zinvol is deze competitie te organiseren.