Geen categorie

Ranking 2019-2020 BeDarts vzw

Geplaatst

Uitzonderlijk seizoen

Het seizoen 2019-2020 is een zeer uitzonderlijk seizoen. Na de volledige herstructurering heeft het bestuur dit seizoen al een aantal paden bewandeld. Het ene al wat met een vastere tred dan het andere.

Corona

Corona strooide heel wat roet in ons eten. Social dinstancing heeft een impact op ieder van ons. De genomen maatregelen maakte dat alle sporttakken hun competitie, wedstrijden, trainingen, kortom al hun sportactiviteiten dienden in te stellen. Voor velen, en ook voor darts, betekend dit het einde van het actieve seizoen.

Kampioenschap van België

De nationale ranking heeft ondermeer als doel Belgische darters uit te nodigen voor het Kampioenschap van België op basis van hun behaalde punten. Alle rankingtornooien, alsook het Kampioenschap van België, zijn geannuleerd. We beschouwen in dit kader de ranking 2019-2020 als nietig en starten een nieuwe ranking op vanaf 1 augustus 2020.

Q-School-Tickets

De rankingpunten blijven wel behouden voor de eenmalige Q-School-Tickets. Je kan de behaalde punten nog verder aandikken tot 1 december 2020. De drie beste heren en de beste dame ontvangen dan van ons in het begin van het nieuwe jaar een Q-School-Ticket.

WK Denemarken

Spelers zullen zich het volgende seizoen kunnen plaatsen voor het nationale team. We vaardigen de vier beste heren en vier beste dames af om België te vertegenwoordigen op de World Cup Darts te Denemarken.

We kijken allen uit naar een versoepeling van de maatregelen en hopen op een gezonde start van het nieuwe dartseizoen. Hou onze website en facebookpagina in de gaten voor bijkomende nieuwsberichten.