Tornooien

Vierlandentornooi 2019

Het vierlandentornooi 2019 wordt georganiseerd in het weekend 5 – 7 April in Luxemburg. Aan dit vierlandentornooi nemen topspelers uit Duitsland, Luxemburg, Nederland en België deel.

We zijn terecht fier dat in 2018 het Belgisch nationaal herenteam (Tony Martinez – John Desreumaux – Kenny Neyens – Niels Vanbergen – Roger Janssen – Jeffrey van Egdom – Philip van Gasse en Sven Wens) de overalltitel in de wacht kon slepen en met 266 punten  net boven het Nederlandse team eindigde. Ons land wist eveneens de eerste paradarts interland ooit te winnen. Vincent d’Hondt, Serge van Belle, Bernard Martens en Jurgen Vercammen gaan zodoende samen met hun coach Thierry Gellinck de geschiedenisboeken in.

In de overgangsfase van B.D.B. naar BeDarts is, zoals gemeld in eerdere communicatie, beslist door het huidige bestuur geen nationaal team af te vaardigen voor het seizoen 2018-2019, bijgevolg ook niet op het vierlandentornooi editite 2019. Het nieuwe BDC stuurt dit jaar een delegatie van vier teams naar het event.

BeDarts wil een goed gefundeerde structuur neerzetten die ervoor zorgt dat de dartssport in Belgie voor spelers van elk niveau beschikbaar is.  Zodra de mogelijkheid bestaat een nationaal team af te vaardigen zal dit via de gebruikelijke kanalen worden meegedeeld. Uiteraard gaat dit gepaard met een duidelijke selectie-procedure.

BeDarts wenst alle deelnemers aan het vierlandentornooi – inclusief de Belgische delegatie – veel succes!