Nationale competitie

Beste darters,

Als jullie deze pagina lezen, wil dit zeggen dat je interesse toont in de nationale competitie die we trachten op te zetten.

Het idee? We willen een nationale competitie opzetten naar Nederlands model. Een competitie waarin de beste Belgische ploegen het tegen elkaar opnemen met de landstitel als inzet.

De opstartfase voor zo’n competitie is lastig. Wat is er allemaal nodig? Hoeveel mag het kosten? Hoe ver zullen de verplaatsingen zijn? Wat is het wedstijdformat? Wie kan er deelnemen? Wat is de speeldag van deze competitie?
Het zijn allemaal vragen waar we zelf volop aan werken en waarop we jullie tijdens een infosessie willen informeren.

Heb jij met je team interesse om aan deze competitie deel te nemen? Vul het onderstaand formulier in. Wij nemen contact met je op om ons idee toe te lichten tijdens een informatieve sessie.

Nationale competitie!

Iedereen in Belgie kijkt uit naar de opstart van de sportbeoefening, vooral wij darters.

Bij Bedarts vzw willen we niet bij de pakken blijven zitten en bereiden we een nationale topcompetitie voor. We willen bij alle dartssympathisanten polsen hoe groot het interesse is om een dergelijke competitie op te starten?

Praktische info:

Wanneer?
De competitie is voorzien van september 2021 tot mei 2022 en wordt op zaterdagnamiddag gespeeld. De speeldata worden zoveel mogelijk afgestemd met de WDF-tornooien in Belgie en buurlanden.

Werkwijze
Het eerste jaar starten we met regiocompetities. Pas vanaf het tweede jaar kunnen we overgaan naar een nationale topcompetities. De indeling gebeurt afhankelijk van de inschrijvingen, zo veel mogelijk rekening houdend met de regio van de deelnemers. Het is dus best mogelijk dat een aantal ploegen uit West- en Oost-Vlaanderen tegen uit elkaar zullen spelen.

Ten vroegste vanaf seizoen 2022-2023 kan er dan sprake zijn van een nationale competitie, gebaseerd op de behaalde resultaten van het eerste seizoen. De sterksten komen tegen elkaar uit in deze nationale competitie. De andere ploegen spelen dan 2e klassen – zoals in zoveel sporttakken 😉 –  en proberen op die manier hun plaatsje bij de ellite te bemachtigen.

In het geval de inschrijvingen zo groot zijn dat we meteen al vanaf seizoen 2021-2022 kunnen starten met en nationale competitie, zullen de ploegen worden ingedeeld naar gelang de waardering van de ploegen en hun individuele spelers.

Matchformat

De wedstrijden worden gespeeld met drie spelers. Een wedstrijd bestaat uit 9 enkel- en 3 dubbel partijen.

Kostprijs

Regionaal: 50€/ploeg + 15€ per ingeschreven speler
Nationaal 250€/ploeg + 20€/speler

Hebben we je interesse kunnen opwekken? Geef dan even de naam van je ploeg, je locatie (provincie) en een telefoonnummer door via email (bedartsbestuur@gmail.com). Op basis van deze vrijblijvende voor-inschrijving kunnen we bekijken of het zinvol is deze competitie te organiseren.