Opstart seizoen – maatregelen voor de horecasector (vanaf 01.10.2021)

Op 01 september 2021 gingen er heel wat versoepelingen in de maatregelen tegen bestrijding van het Covid-19 virus in voege. Er zijn ondermeer geen beperkingen meer op openings- en sluitingsuren, het aantal personen per tafel en de afstand tussen de tafels. Er mag ook terug aan de toog gezeten worden.

Een maand later komt dan eindelijk de misschien nog het meest verhoopte versoepeling. Vanaf 01 oktober 2021 hoeven we in de cafés geen mondmasker meer te dragen als we ons bewegen. Deze versoepeling komt net op tijd voor de aanvang van het dartsseizoen 2021-2022.

Deze versoepelingen betekenen echter niet dat het virus volledig is verdwenen. De basisregels blijven zeer belangrijk, zelfs al ben je gevaccineerd. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en de 1,5m afstand zoveel mogelijk te bewaren. Maar ook handen wassen, elleboogjes (in plaats van handen schudden), thuisblijven bij klachten zorgen voor een vermindering in de verspreiding. En ook al staat het koudere seizoen voor de deur, het lokaal voldoende verluchten is geen overbodige luxe.

We verwachten het nodige respect voor diegene die toch kiezen om een mondmasker te dragen – om welke reden dan ook – en de handen extra te ontsmetten als dit wordt gevraagd.