Zweven tussen teleurstelling en hoop

27 December,  storm Bella raast over België en iedereen wordt wakker met lichte stress. Niet alleen omdat er dakpannen kunnen van het dak vliegen of water in de kelder kan binnenstromen.
Maar vooral omdat er op dartsgebied toch een echte feestdag voor de deur staat.

De namiddag begon met Krzysztof Ratajski die Simon Whitlock volledig in de vernieling speelde en zijn match won met 4-0. Het opvallendste wat Simon in vernieling speelde was namelijk het dartsboard

Daarna was het aan de beurt van Kim Huybrechts, onder de verkeerde walk-on-song kwam hij het podium op.
Helaas was storm Bella de enige “hurricane” die echt raasde vandaag, Searle begon zonder schroom of stress aan de match en versloeg Kim in de eerste set met 3-0.

Je zag aan alles dat het gevoel bij Kim niet goed zat maar de tweede set won hij toch met 3-0.
iedereen hoopte toen dat Kim de match in handen ging nemen, niets was minder waar Searle bleef op hoog niveau presteren en sloeg na 6 sets de WK-droom van Kim aan diggelen. 4-2 verlies voor onze landgenoot.

Één ding kunnen we alvast na dit ongelofelijk WK van Kim onthouden:
Hij stond er en speelde bij momenten fantastisch, haalde zijn allerbeste niveau, maar vooral 2021 wordt het jaar waarin Kim Huybrechts in staat zal zijn tot grootse momenten!
Zoals het liedje van Bachmann Turner Overdrive gaat: “You ain’t seen nothing yet!”

Vervolgens om 15:30h was het zover aan onze andere Belg namelijk Dimitri Van den Bergh. Hij moest zijn match spelen tegen Jermaine Wattimena. Even leek het alsof storm Bella toch de deur van het Alexandra Palace gevonden had want na slechts 45 minuten later waaiden ze beiden terug van het podium af. Een 96,63 gemiddeld en een checkoutpercentage van 46,15% blaasden Wattimena helemaal weg! 4-0 een whitewash en vooral een heerlijke prestatie van Dimitri.

Opnieuw een overwinning en hierdoor gaat Dimtri door naar  de 1/8ste finales van dit WK…
The Dreammaker keeps the dream alive!
In de volgende rond zal hij Dave Chisnall of Danny Noppert aantreffen. Dimitri is fantastisch aan het spelen en hierbij rijst er maar één vraag: wie zal er Dimitri iets doen wanneer hij in zo’n topvorm staat te spelen?

Op woensdag 30/12/2020 speelt Dimitri zijn volgende match!