Achter de schermen

BeDarts vzw heeft zijn erkenning bij het WDF verkregen toen er van de 21e eeuw nog lang geen sprake was. We fungeren al even lang als enige vertegenwoordiger voor België. We zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die deze erkenning met zich mee brengt.

Intenties 2021-2022

Ook al lijkt het stil rondom BeDarts vzw. Het bestuur zit niet stil en werkt achter de schermen vlijtig door aan heel wat verschillende facetten. We laten jullie graag even binnenkijken.

Belgisch Kampioenschap

Het weekend van 28 tot en met 30 januari 2022 organiseren we – in samenwerking met de Stad Turnhout – het Belgisch Kampioenschap in zaal Futur, Wezenstraat 6 te Turnhout.

Inschrijvingen Koppel- en Enkel-tornooi

Ondertussen zijn de inschrijvingen gestart voor Koppels op zaterdag en Enkels op zondag. Ben jij nog niet ingeschreven? Dit kan nog tot en met 23 januari 2022 via Inschrijving Belgisch Kampioenschap 2022 – BeDarts.

OPEN Turnhout

Op vrijdagavond staat OPEN Turnhout op het programma. Een tornooi dat eveneens meetelt voor de ranking. Kom jij ook? Inschrijving is ter plaatse. Je bent welkom vanaf 18u30, tornooi start om 20uur.

Nationale ranking

Nationaal Team

Door het organiseren van een nationale ranking kunnen/zullen we een Nationaal Team afvaardigen naar het EK 2022 in Spanje. De beste heren, dames en jeugdspelers hebben bovendien de kans een World Master Ticket te bemachtigen via deze ranking en op de Kampioenschappen.

Kalender

Uiterlijk eind juli wordt een eerste kalender met de tornooi-data bekend gemaakt. We organiseren minstens 10 regionale tornooien, 4 provinciale en 1 Belgisch Kampioenschap.

Data

Data die je alvast kan noteren zijn:

 • Regionaal:
  • Regio Antwerpen:
   • 3 oktober 2021 – 24 oktober 2021 – 14 november 2021 – 20 februari 2022 – 13 maart 2022
  • Regio West-Vlaanderen
   • 5 december 2021 – 6 februari 2022 – 6 maart 2022 – 3 april 2022 – 8 mei 2022
  • OPEN Turnhout op vrijdag 28 januari 2022
 • Provinciale Kampioenschappen
  • Antwerpen: 10 april
 • Belgisch Kampioenschap
  • Koppel op zaterdag 29 januari 2022
  • Enkel op zondag 30 januari 2022

Competitie

Nationaal

De nationale competitie wordt gespeeld van september 2021 tot en met mei 2022. Je kan hiervoor nog inschrijven tot en met 15 september via Uitslagen | BeDarts.

Wedstrijden worden gespeeld op zaterdag om 13 uur. De teams bestaan uit minimaal 3 spelers. Het inschrijvingsgeld voor deze topcompetitie bedraagt 100 euro per ploeg en 25 euro per speler. Meer informatie kreeg je al via het nieuwsbericht Nationale competitie BeDarts vzw – BeDarts.

We spelen op dit moment een try-out om er zo voor te zorgen dat de eigenlijke competitie vlot verloopt. De diverse try-out-teams bestaan uit ondermeer Kim Huybrechts, Sven Wens, Bjorn Vervloet, Jorgen Aerts, …. Hun eerlijke mening over deze nieuwe format onthouden we jullie niet. En we benutten deze unieke kans om de competitie tot een super ervaring te maken voor alle deelnemende teams.

Provinciaal/Regionaal

De aangesloten verbonden in Antwerpen (Antwerpse dartsorganisatie (ADO)) en Limburg (MijnDarts) organiseren al vele jaren succesvol competities. Teams in deze competitie bestaan uit minimaal 4 spelers. De Antwerpse competitiewedstrijden worden op vrijdagavond gespeeld terwijl men in Limburg op zaterdagavond hun pijltje gooit.

Vanaf seizoen 2021-2022 wil BeDarts – op veelvuldige vraag –  de mogelijkheid bieden om ook deel te nemen aan een competitie in alle andere provincies/regio´s. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdagavond. Voor meer informatie zie het nieuwsbericht Provinciale/Regionale competitie – BeDarts. De inschrijvingen voor deze provinciale/regionale competitie is reeds gestart en je kan je ploeg inschrijven tot 31 augustus via Uitslagen | BeDarts.

Website/Social media

Uiteraard vind je al deze informatie en veel meer terug op onze website en Facebook-pagina. Blijf je graag op de hoogte? Neem dan regelmatig een kijkje op de website en volg ons op Facebook. Wij zitten niet stil om jullie een zo tof en sportief mogelijk dartsseizoen te bezorgen. Nu jullie nog! Schrijf in voor de verschillende tornooien, volg onze informatiekanalen, stel een ploegje samen en neem deel aan onze nationale en/of provinciale/regionale competitie.